Η ανάγκη ολοκληρωμένης διαχείρισης της μείζονος νοσηρότητας
Η μείζων νοσηρότητα, που περιλαμβάνει παθήσεις όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης και η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, αποτελεί μια από τις κύριες προκλήσεις για τα συστήματα υγείας παγκοσμίως. Αυτές οι ασθένειες όχι μόνο επιβαρύνουν σημαντικά τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά και το ίδιο το σύστημα υγείας, λόγω της πολυπλοκότητας και του κόστους διαχείρισής τους.
Η συνεδρία φιλοδοξεί να αναδείξει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τη βελτίωση της αντιμετώπισης αυτών των χρόνιων και σοβαρών παθήσεων.
Θα παρουσιαστούν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις στην πολιτική καρδιαγγειακής υγείας και θα διερευνηθούν τρόποι με τους οποίους αυτές μπορούν να εμπνεύσουν τη δημιουργία ενός ελληνικού σχεδίου δράσης. Θα αναλυθούν οι προτεραιότητες και βέλτιστες πρακτικές για την ολοκληρωμένη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη, μιας νόσου που επηρεάζει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Θα συζητηθεί η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας, που αποτελεί κρίσιμο βήμα για τη μείωση του φορτίου της νόσου, καθώς και τη θέση του προσυμπτωματικού ελέγχου ως πιθανή στρατηγική επιλογή για τη μείωση του φορτίου της νόσου.
Συντονίστρια: Ελπίδα Πάβη
Ομιλητές
- Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις στην πολιτική καρδιαγγειακής υγείας και η ευκαιρία για ένα ελληνικό σχέδιο δράσεως, Βικτωρία Τζούμα
- Προτεραιότητες και βέλτιστες πρακτικές για την ολοκληρωμένη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη, Σταύρος Λιάτης
- Μειώνοντας το φορτίο της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας: η διάσταση της έγκαιρης διάγνωσης, Ιωάννης Γ. Γριβέας